Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Friday, December 13, 2013

Bangkit Memburu Azam


Bismillah,

Sejenak merenung masa, ia berlari laju hingga ada ketika kita lelah menghambatnya. Lalu masihkah kita perlu menunggu ia pergi tanpa turut sama berlari mengejar masa itu. Kini bukan lagi masa untuk merintih pada kegagalan tetapi masa melaksanakan segala tekad dan azam.

Tahun baru Hijrah sudah mendatangi, tahun baru Masehi bakal menyusul lagi. Maka di mana kita sekarang? Mahu ke mana kita di hari mendatang?

Jika seperti masih kabur dan masih dengan angan-angan. Sudah itba waktu untuk bangkit dari mimpi. Masa untuk mengorak langkah dan berjalan menuju impian.

Apa bekal yang dibawa dalam perjuangan. Ia kalimat tulus yang mengerti Allah bersama dalam setiap pendakian. Jagalah Allah, Allah menjagamu.

No comments:

Post a Comment