Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Friday, June 22, 2012

Jutawan Muslimah
Selesai sudah misi yang lalu, sekarang ini misi yang baru akan memulakan penulisan tentang jutawan Muslimah. Ada yang bertanya saya, apa yang mendorong saya menulis tentang jutawan? Apa signifikan tulisan kali ini? Sementelah pilihan saya berkisar kepada Muslimah. 
Saya katakan bahawa ini sebelum ini Allah telah menunjukkan dalam sejarah bahawa salah seorang tokoh hebat yang menjadi isteri pertama Rasulullah adalah Saidatina Khadijah. Ada banyak hikmah, salah satunya ia menunjukkan bahawa tidak salah bekerjaya sebagai ahli bisnes. Khadijah sendiri telah melakar kejayaan dengan menggunakan ast beliau unutk syiar Islam.
Buku terbaru saya akan memaparkan tokoh-tokoh bukan kerana mereka itu bergelar Islam tetapi lebih penting Islam bukan hanyap ada jenama tetapi pada pengamalan. Moga Allah mempermudahkan laluan perjalanan menyiapkan buku ini.
Wallahuaalam.

No comments:

Post a Comment