Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Friday, June 27, 2014

Ya Allah sampaikan kami pada RamadhanBismillah,

Allahumma Balighna Ramadhan ( 1435H)

Alhamdulillah hari ini hari terakhir bulan Syaaban. Semalam selesai rakaman untuk sesi tazkirah Ramadhan. Ada 3 slot yang dikongsikan, moga ia menjadi ladang pahala buat diri. Sememangnya Ramadhan yang semakin hampir membuatkan diri rasa sayu dan rindu yang membuak. Terasa dekat denganNya. Impian nan satu agar Ramadhan kali ini dapat memberikan yang terbaik di sudut amal dan ibadat.

Pada saat kita bakal menyambut ramadhan ada yang tidak berkesempatan, ada yang diuji dengan pelbagai musibah. Maka sudah pasti kita mendoakan agar mereka yang diuji akan menjadikan Ramadhan kali ini sebagai satu pendorong dan penguat semangat jati diri. Moga Ramdhan ini mendekatkan kita pada Allah SWT.

Puasa yang bakal dijalani moganya menjadi puasa yang berkualiti yang dapat kita tunaikan dengan sepenuh jiwa raga. Ia bukan setakat menjalani lapar dan dahaga tetapi kita melatih diri dengan latihan rabbani dengan menjadikan diri lebih sabar, lebih amanah, lebih tawaduk dan lebih bertaqwa. Moga di akhir ramadhan tahun ini Allah akan mengampunkan segala dosa kita serta memberikan Rahmat buat kita semua.

Wallahuaalam.

Selamat Menjalani Ibadat Puasa buat Rakan Pembaca semua.

No comments:

Post a Comment