Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Tuesday, March 22, 2016

Strategi kejayaan adalah hijrah

Bismillah,

Rasulullah terpaksa berhijrah ke Madinah demi kelangsungan dakwah. Baginda bukan setakat tidak diterima di tempat sendiri sendiri, bahkan pelbagai dugaan dari penduduk setempat terpaksa dihadapi.
Moral:
Adakala ia hampir sama dengan keadaan yang berlaku disekeliling kita. Biasanya orang yang jauh yang lebih menerima diri kita. Oleh itu jangan pelik bila ini berlaku. Tidak perlu bersedih mengharap penerimaan. Teruskan usaha dan buktikan pencapaian. 
Satu masa mereka akan celik mata, dan menerima kita sebagaimana diri kita. Hakikatnya kita yang dulu mungkin tak sama dengan yang sekarang.

No comments:

Post a Comment