Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Thursday, February 14, 2013

Hidayah Datang Dalam Pelbagai Cara


Salam Jumaat buat semua pembaca.
Baca petikan di bawah... sesungguhnya hidayah hadir dalam pelbagai cara .. hanya insan bertuah pilihan Allah berhad menerimanya. Namun kita yang telah beragama Islam sejak lahri jarang sekali mahu menghargainya. Kurang rasa bersyukur lantaran kita bebruat sesuka hati, tidak ingat kepada amal ibadat.. 
Moga masih ada ruang dan peluang untuk kembali kepangkal jalan..moga Allah menerima segala amalan.
AmeenOleh Intan Mas Ayu Shahimi dan Yusmizal Dolah Aling

Petaling Jaya: “Nani satu anugerah Allah kepada saya dan keluarga. Kehadirannya sejak tujuh tahun lalu bukan saja membawa bahagia, malah menerbitkan sinar Islam dalam diri saya.
“Semua ini berlaku tanpa dijangka dan hidup saya benar-benar berubah selepas ibu kandung Nani datang dan menyerahkan Nani yang ketika itu berusia 15 hari kepada saya,” kata Rimi Abdullah, 35.
Mengimbas peristiwa pada 2006 itu, Rimi yang memeluk Islam pada Mac 2011 berkata, Nani atau nama sebenarnya, Umi Zauyah diserahkan kepadanya oleh ibu kandung kanak-kanak itu yang berdepan kesulitan dan tekanan hidup. 

Menurutnya, atas dasar tanggungjawab serta prihatin, dia setuju menerima Nani dan soal perbezaan agama langsung tidak difikirkannya ketika itu.

Foto

http://www.hmetro.com.my/articles/2013021504275920130215042759/Article


No comments:

Post a Comment