Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Wednesday, April 27, 2016

Tip belajar dari orang berjaya

Bismilllah
Setiap insan ada kelebihan yang Allah kurniakan. Orang yang hebat atau berjaya bukan kerana kehebatan atau kejayaan, tetapi kualiti yang membawa pada kehebatan dan kejayaan tersebut.
Apabila kita mahu berjaya dan belajar dari kejayaan orang lain, kita bukan melihat kekurangan atau mencari kekurangan dan kelemahan yang ada. 
Caranya adalah melihat ciri-ciri yang baik serta berfaedah untuk kita teladani dan contohi apa yang ada pada mereka.
Nota:
Jika hidup asyik mencari salah dan melihat orang lain dengan sebelah mata, sampai bila-bila kita akan jadi bodoh sombong dan tidak mempelajari apa-apa.

No comments:

Post a Comment