Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Sunday, April 6, 2014

Diari Seorang Penulis


Bismillah,

Lama sungguh tidak singgah di sini. ia tiada alasan melainkan masa yang amat cemburu. Aktiviti menulis lebih terarah kepada menyiapkan buku yang masih lagi terbengkalai. Bila di buru editor maka lajulaj sedikit. Menulis perlu menjadikan ia seperti nadi, ia perlu sentiada digerakkan menjana darah ke seluruh aliran badan. Begitu juga menulis. ia perlu di catat apa sahaja yang ada di fikiran setiap hari.

Ilham akan hadir tidak kira masa, namun adakala ia tergendala dek terlalu banyak yang perlu diselenggara. Urusan kelurga, kerja dan sebagainya merupakan perkara yang menjadi cabaran bagi yang mahu menulis. Menulis juga perlu ada pertambahan ilmu. Berlomggok buku disediakan untuk tatapan minda, pun begitu ia susah untuk dihabiskan. Walauapa pun ia perlu ada untuk menjadi rujukan kerana menulis bukan hanya pada ilham tetapi pada ilmu yang digali dan dicari.

Moga untuk kali ini dipermudahkan misi menulis kembali bait-baik Membina Emapayar Diri, mencari diri menuju redha Ilahi. Ameen.

Waalhuaalam

No comments:

Post a Comment