Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Friday, March 6, 2015

KASIH IBUKASIH IBU
Innalillah dan Al Fatihah. Takziah pada keluarga arwah Aiman Danial bin Amin Remy yang lemas di kolam SU4.
Kemalangan atau kecelakaan yang menimpa pastinya tidak diundang. Saat ini saya juga bersedih dengan apa yang menimpa keluarga ini. Ia mengingatkan saya pada Iman Ihsan.
-----^***^
Bila keluar bekerja dia keseorangan. Ada tikanya lupa kunci rumah, lupa bawa duit, tertinggal alatan. Semua itu tidak jadi gundah yang besar, namun isu keselamatan yang bersarang di hati.
Menghabiskan masa 6 tahun di sekolah rendah memberi banyak pengalaman buat saya sebagai ibu dan Iman sendiri. Iman dilatih berdikari dan perlu pandai membawa diri.
Pernah satu ketika dia ke rumah kawan tanpa memberitahu, ma sya Allah saya risau tidak terkata. Bila disoal katanya menyiapkan kerja rumah. Tahu hati seorang ibu dan mata hati yang sentiasa memantau sejak dari itu Iman tahu dan faham, walau jauh walau dekat, perlu maklumkan hatta mahu bermain bola di surau depan rumah.
Setiap kali dia jauh dimata, saya titipkan doa dengan iringan kata " Ya Allah jagalah anakku, dia dipinjamkan sementara untukku memberi kasih".
Ingatan buat anak-anakku walau di mana dirimu berada..
احفظ الله يحفظك....

No comments:

Post a Comment