Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Friday, October 30, 2015

Petua kuruskan badanBismillah,

 Kurus semua impian orang yang merasakan bandan mereka gemuk atau berisi. Susah mahu turunkan berat badan? Jangan terlalu obses dengan berat badan yang penting sihat. Nak kurus tidak susah jika boleh mengawal nafsu makan dan sentiasa bersenam. Selain itu boleh juga mengamalkan beberapa petua yang dapat membantu menurunkan berat badan.

Salah satu caranya adalah dengan meminum madu dan serbuk kayu manis. Ia perlu di amalkan awal pagi sewaktu perut kosong dan pada malam sewaktu mahu tidur. Caranya rendamkan sesudu kecil serbuk kayu manis dalam secawan air panas. Apabila air sejuk masukkan sesudu madu asli atau mengikut sukatan yang perlu. Kacau dan minum.

Selain mengamalkan petua, jangan lupa pemakanan yang lain juga perlu diambil kira. Elakkan mengambil makanan yang tinggi kalori.

Selamat mencuba

No comments:

Post a Comment