Welcome ........and May Allah bless us all....

Salam ukhuwwah.......

Praise be to Allah....Jagalah Allah, pasti Allah akan menjagamu.......Ihfazillaha, Yahfazuka....

Blog ini adalah nukilan, cetusan pandangan dan pengalaman sepanjang hidup saya yang saya gambarkan dalam bentuk butiran hikmah yang amat besar ertinya buat diri saya.....saya kongsikan agar ia memberi faedah dan manfaat samada langsung atau tidak langsung buat semua yang mengunjungi blog saya....

Jika ada secebis kebaikan daripadanya, maka ambillah kerana sesungguhnya ia datang dari Yang Maha Kuasa dan bukan dari saya...dan jika ada kekurangan dan kesilapan darinya maka ia adalah kerana daifnya diri dek kerana tidak sempurnanya diri saya..... saya hanya cuba menyampaikan kerana menyahut seruan Ballighu Anni Walau Aayah....sampaikan dari ku (saw) walau sepotong ayat sekalipun.....

Thursday, September 17, 2015

Memeluk Islam setelah mengigau melaungkan azanBismillah,

Indahnya Islam, indahnya hidayah Allah. Hari ni Salam Baitullah berkongsi kisah seorang muallaf. Ia kisah yang cukup memberi inspirasi. Beliau asalnya beragama Hindu. Bila bertemu jodoh dengan seorang Sri Lanka yang beragama Kristian, beliau memeluk Kristian.

Setelah beragama Kristian beliau tetap tidak menemukan ketenangan. 7 tahun yang lalu beliau mengigau  melaungkan azan sewaktu tidur, sahabat beliau yang mendengar beliau mengigau memaklumkan beliau.

Mendapat mimpi sedemikian lalu beliau mula belajar tentang Islam. Setelah mendapat hidayah beliau memeluk Islam. Hari ini beliau sekali lagi bertuah kerana berpeluang menjadi DuyufurRahman. Menurut beliau, kali pertama berada di hadapan Kaabah, tangisan tidak dapat tertahan. Beliau insan terpilih. Doa beliau agar isteri dan anak beliau akan diberi hidayah oleh Allah.

Wallahuaalam

No comments:

Post a Comment